Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Origami 15cm 100lap fehér/fehér AIAI

Ár:
910 Ft
Teljesen fehér színű origami papír. Esküvői dekorációhoz kiválóan alkalmas.
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 004914
Nyomtatási nézet
Menny.:db

Leírás

Vásárlóink sokszor keresnek egyszerű foglalkoztatást a gyermekek számára. Pl. zsúrokra, vagy amikor a rossz idő a lakásba kényszeríti őket.
Az origami, nem csak a képzeletüket fejleszti a gyermekeknek, de végtelen lehetőséget kínál a "kevésbé" ügyeseknek is. Míg nézzük és segédkezünk, lassan együtt kezdünk velük dolgozni és ekkor lesz igazán émény a közös tanulás számukra.

 

"Origami, a papírhajtogatás japán megfelelője, négyzet alakú papírból kiindulva készíthetünk állatokattárgyakat, díszeket, geometriai formákat, segédeszközök használatával vagy anélkül. A kezdőtől a haladó szintig terjedő nehézségi skálán, nagyon sokféle origami formát lehet találni.

Origami (折り紙), japán eredetű szó. Jelentése az ori= hajtogatás és a kami= papír (ami a rendaku miatt „gami”-vá változik) összetételéből keletkezett. Az origami fejleszti a kézügyességet, összehangolja a szem és a kéz munkáját, így hat a bal és jobb agyfélteke működésére, segíti a tájékozódást, irányok észlelését, térérzékelést, ismerteti az alapvető geometriai formákat és fogalmakat, végül fejleszti a kreativitást, memóriát és gondolkozást.

Minden országban, ahol ismerték a papírt, elvileg kialakulhatott a papírhajtogatás helyi változata, így Japánon kívül is zajlott az origami fejlesztése. Mind Európában, mind Japánban egyre nagyobb teret hódított az origami az óvodai oktatásban. Az általunk ismert tradicionális origami tehát nem kizárólag Japánból ered, hanem a japán és a nyugati origami egyesüléséből született, habár Japánban a legelterjedtebb, és egyértelműen ott kezdtek kibontakozni a papír hajtogatásának ősi módjai. Az első magyar origami leírás 1935-ben jelent meg a Sicc című könyvben, azonban az első magyar origami könyv csak 30 év elteltével került kiadásra."

(Forrás: Wikipédia)

Paraméterek

Mérete 15cmx15cm
Színe fehér
Hátoldala fehér
Származás Japán

Keresés