Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Noodlers

Különleges tinták haladóknak! A tinták leírásában olvashatja a jellemző tulajdonságokat.

Noodlers tinták

Normál tinták
A speciális funkcióval nem rendelkező tinták, kiváló minőségük mellett gyönyörű szineikkel hívják fel magukra figyelmünket.
(Apache Sunset, Army Green, Blue Nose Bear)

“Golyóálló” tinták
Összetételükben cellulóz reaktív szinezékek, melyek rendkívül tartósak, mégis kíméletesek a töltőtollhoz. Archiváló tinták, ami azt jelenti: ellenáll a víznek, fehérítőszereknek, egyébb oldószereknek, UV sugárzásnak amikkel el lehetne távolítani, halványítani. Ezt a tartósságot általában vasgallusz tartalommal, pigmentekkel érik el, ami a tollakba beleszáradva károsítja azokat. A Noodler’s “golyóálló" tintáinál nincs ilyen kockázat.
Legjobban normál másolópapíron, általános minőségű füzetlapon tapad meg, a jobb felszívódás miatt. Simább felületű papíron, ami kevésbé nedvszívó, lassú száradásuk miatt kevésbé használhatók.
(41 Brown, Black, Blue Ghost, Eel Black, El Lawrence, La Reine Mauve, Lexington Grey, Periwinkle, Polar Black, Polar Blue, Whiteness of the Whale, X-Feather)

Részben “golyóálló” tinták
Színesebb tinták tartoznak ide, melyek színei elhalványulhatnak idővel, azonban az alap “golyóálló” tinta itt is tartósan megmarad.
(Black Swan English Rose, Navy, Zhivago)

American Eel Lubricated tinták
Dugattyús és konverteres töltőtollakhoz készült tinta, mely használat közben “keni" az alkatrészeket, azoknak mozgása nem nehezedik el. Folyamatos használatával szinte karbantartás nélkül, írhatunk a töltőtollunkkal.
Kenőanyaguknak köszönhetően ezek a tinták gyorsabban áramlanak a tollból, segítve a gyors, folyamatos írást. Ebből következik hátrányuk is, hogy lassabban száradnak, hajlamosabbak elkenődni, maszatolódni, “átütni", “tollasodni” mint az általános tinták.

Figyelem: tapasztalat szerint azonban az egyetlen kivétel a TWSBI töltőtollak, ott ellenkező hatást vált ki, ne használjuk!
(Eel Black)

Gyorsan száradó “Bernanke” tinták
Balkezes íróknak készült gyorsan száradó tinta. 10 másodperc alatt száraz tapintású a különféle általános töltőtoll és papír változatoknál. A papír rostjaiba gyorsabban hatol be a tinta, ezért ez is hajlamos “átütni” és "tollasodni”. 
(Bernanke Blue)

Fagyálló tinták
Téli időszakban, hideg éghajlatra ajánlják csak a használatát ezeknek a tintáknak.
A hideg a töltőtollakban és tintásüvegben nagy károkat okozhat, ezért ezek a tinták -20°C-ig nem fagynak meg és nem is károsodnak összetételükben. Ugyanakkor mindegyik “keni" is a tollat (lásd: American Eel Lubricated) és “golyóálló”.
Érdekes, hogy a Polar Black, rendkívül gyorsan szárad, még a Bernanke tintákhoz képest is, amit azonban a tollhegy rosszul tűrhet, ezért erre külön ügyeljünk.
(Polar Black, Polar Blue, Polar Brown, Polar Green)

Láthatatlan tinták
Ezek a tinták normál fényben nem, csak az UV lámpa altt látszódnak. Szintén “golyóálló”, így száradás után vízzel sem lehet őket elmosni. Lehet önállóan használni, vagy belekeverni más Noodler’s tintába, hogy annak is hasonló tulajdonsága legyen. A Blue Ghost teljesen átlátszó, így nem változtatja, a Witheness of the Whale enyhe fehér színe, csak lágyítja más tinta színét abba belekeverve.
(Blue Ghost, Whiteness of the Whale)

Rendezés:

Keresés